Tarieven overzicht | Diensten overzicht | Vakgebieden overzicht

E-book bestellen

Auto zakelijk of privé? De rekenmodule

Is het voordeliger om een auto zakelijk of juist privé te boeken? Een ogenschijnlijk eenvoudig vraagstuk blijkt veel ondernemers hoofdbrekens te bezorgen. De vraag kan het best worden beantwoord aan de hand van een rekensom. Onze rekenmodule helpt je bij het maken van deze rekensom. Hoewel de rekenmodule de beslissing eenvoudiger maakt, blijkt dat de uitkomst niet altijd even eenvoudig te interpreteren is. Met name als de verschillen tussen beide opties niet zo groot zijn, wordt de beslissing toch weer lastig.

Ins en outs eenvoudig en helder uitgelegd

Om ondernemers te helpen bij het nemen van een juiste beslissing, hebben wij een boek geschreven waarin wij de ins en outs van deze lastige materie op heldere wijze uitleggen. Wij hebben gemerkt dat basiskennis van de boekhouding het makkelijker maakt om de uitkomst van de rekenmodule te interpreteren. Dit boek begint daarom met het in kaart brengen van de boekhoudkundige kant van de bijtelling. Wat gebeurt er in de  boekhouding wanneer je een auto aanschaft? Zie je de auto terug op de balans? Of in de resultatenrekening? Wat betekent aftrek van de autokosten? Hoe verhoudt de bijtelling zich tot het bedrag dat je aan belasting betaalt?

Welke vragen worden beantwoord?

Ook besteden we uitgebreid aandacht aan de verschillende soorten kilometerregistraties, de vraag of je wel mag kiezen of je een auto zakelijk of privé boekt en tot wanneer je die keuze mag maken, de privébijtelling voor auto’s van 15 jaar of ouder, de investeringsaftrek, de verklaring uitsluitend zakelijk gebruik, de auto’s die nagenoeg uitsluitend geschikt zijn voor vervoer van goederen, de privébijtelling bij een motorfiets, de wegenbelasting en natuurlijk de BTW. Wist je bijvoorbeeld dat je zowel voor de BTW als voor de inkomstenbelasting moet kiezen of je je auto zakelijk of privé boekt? En dat de keuze die je voor de BTW maakt helemaal los staat van de keuze die je voor de inkomstenbelasting maakt? Ook geven we enkele vuistregels en wijzen wij je op gevaarlijke valkuilen.

Verschijningsdatum en korting?

Het boek is in de afrondende fase. Als alles volgens planning verloopt, verwachten we in het najaar van 2024 het e-book te kunnen aanbieden op deze website. Wil je direct op de hoogte worden gebracht zodra het e-book beschikbaar is? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief. Nieuwsbriefinschrijvers ontvangen tijdelijk € 10,- korting op de aanschaf van ons e-book!


Bestelformulier

E-book

€ 19,95

Binnenkort beschikbaar.

Categorie: