Tarieven overzicht | Diensten overzicht | Vakgebieden overzicht

Over ons

Mensenwerk

Boekhouden wordt vaak gezien als saai cijfertjeswerk. Wij zien het als mensenwerk. Natuurlijk hebben we met cijfers te maken, maar dat is geen doel op zich. De cijfers vormen het instrument waarmee we mensen, de ondernemers waarvoor wij werken, kunnen helpen. Helpen om de juiste beslissingen te nemen bij het ondernemen. Helpen om kansen, gevaren of problemen in kaart te brengen.


Derde generatie

Ons bedrijf is begin jaren vijftig opgericht door Andries Koster. Inmiddels hebben de tweede en derde generatie het toenmalige assurantiekantoor laten uitgroeien tot een veelzijdig bedrijf dat ondernemers op vele fronten kan bijstaan. We verzorgen bedrijfsadministraties, we adviseren over verzekeringen en we hebben veel fiscale en juridische kennis in huis.

Klik hier om na te gaan wat wij voor je kunnen betekenen.


jan

Jan Koster

Jan is opgegroeid in het verzekeringsvak en afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in zowel Nederlands recht als Fiscaal recht. Een beslissing van een ondernemer heeft vaak zowel juridische als fiscale gevolgen: “Ik zie geen schotten tussen beide rechtsgebieden. Eigenlijk kan je deze rechtsgebieden niet apart behandelen. Wat juridisch slim lijkt, kan fiscaal dom zijn en omgekeerd. Daarom kijk ik altijd naar de gevolgen op beide rechtsgebieden”. 

Jan is niet alleen graag bezig met zijn vak, maar heeft ook een grote liefde voor voornamelijk alternatieve muziek.

ruben

Ruben Koster

Na twee jaartjes proefdraaien in het bedrijf van Jan werd Ruben in 1998 zelf ondernemer. Net als Jan heeft hij fiscaal recht gestuurd. Niet in Amsterdam, maar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij verzekeringsdeskundige en heeft hij de opleidingen SPD Bedrijfsadministratie en RB Belastingadviseur afgerond.

Tussen het werken en studeren door heeft hij diverse muzikale projecten opgezet. Onder de namen Rupert&Mennert en Lagerfeltz heeft hij op verschillende Duitse labels muziek uitgebracht. Samen met partner Mirjam Rietberg organiseerde hij minifestival Toertje Muziek.

robbin

Robbin Bres

Met veel enthousiasme is Robbin in januari 2011 bij ons komen werken. Zijn van nature nieuwsgierige en klantvriendelijke instelling past perfect bij ons bedrijf.  De opleiding RB Belastingconsulent heeft hij met succes afgerond.

In zijn vrije tijd heeft hij veel kennis opgedaan op het gebied van automatisering. Deze kennis is niet alleen bij ons op kantoor een welkome aanvulling , maar is ook ideaal als klanten met technische vragen zitten. Dit maakt de weg vrij naar een volledig digitale en automatische administratie.


Kleiner groeien

We willen wel groeien, maar niet groter worden. In een wereld waar groter groeien de norm lijkt, maken wij met onze onderneming graag een tegengestelde ontwikkeling door.

Als we groter zouden willen worden, zouden we meer klanten moeten werven, meer personeel moeten aantrekken, grotere werkruimte moeten kopen of huren, meer computers moeten aanschaffen. Wat zouden we daarmee bereiken? Meer omzet? Meer kosten? Meer winst? Meer zorgen? Vast wel. Maar zouden we ook meer plezier in ons werk krijgen?

We zouden zoveel klanten hebben dat we eigenlijk niet meer weten wie onze klanten zijn. En het zijn juist onze klanten die ons bestaansrecht geven. Zonder klanten geen Firma Mr. J.M. Koster. We willen onze klanten graag persoonlijk kennen. We willen weten wat hen bezighoudt. We willen een klankbord zijn, een eerste aanspreekpunt voor alles wat met ondernemen te maken heeft.

Om dat aanspreekpunt te kunnen zijn, moeten we groeien. Groeien in de betekenis van beter worden. We willen onszelf blijven ontwikkelen. Niet alleen op het gebied van administratie, belasting, verzekeringen, maar ook op het gebied van ondernemen. We willen nog beter worden om onze klanten steeds beter te kunnen ondersteunen. Dat doen we graag samen met onze ondernemers. Samen kijken welke wegen we gaan bewandelen. Samen kijken hoe we omgaan met (technologische) ontwikkelingen in onze samenleving. Want samen kunnen we meer.

Natuurlijk hebben ook wij te maken met klanten die stoppen met hun onderneming, omdat ze bijvoorbeeld met pensioen gaan. Of we nemen afscheid van elkaar omdat de relatie niet brengt wat we ervan gehoopt hadden. Dus we nemen zo nu en dan ook nieuwe klanten aan. We zoeken klanten die goed bij ons passen, zodat samenwerken ook leuk werken betekent. Omdat we niet ongebreideld willen groeien, zijn we selectief. Zo kunnen we groeien zonder groter te worden.

Wij noemen het kleiner groeien.